Ung Företagsamhet på GKC

Entreprenöriellt lärande

Eleverna på Försäljnings- och serviceprogrammet, Ekonomiprogrammet och Teknikprogrammet har möjlighet att driva ett UF-företag.

Eleverna på Försäljnings- och Serviceprogrammet, Ekonomiprogrammet och Teknikprogrammet har möjlighet att driva ett UF-företag!

På GKC startas ett antal UF-företag varje år i samarbete med den ideella organisationen Ung Företagsamhet. Det innebär att eleverna får starta och driva ett företag under ett läsår i någon av kurserna entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande.

Efter ett visst antal godkända obligatoriska steg i UF företagandet delas ett UF intyg ut som är en mycket bra merit för både jobbansökningar och fortsatta studier.

Genom sitt UF företagande ges eleverna möjligheten att tävla i olika kategorier, både regionalt och nationellt och internationellt. Det finns ett antal tävlingskategorier i allt från försäljning till utställningsdesign, innovationer och hållbart företagande.

2023 blev GKC utsedd till Årets UF-skola!
En åtråvärd titel som vi är stolta över! Motiveringen löd:

"Årets UF-skola är en skola som är och länge har varit präglad av entreprenörskapsanda. Här finns UF-företagandet både på högskoleförberedande samt yrkesförberedande program, och genomsyras av stabilitet, effektivitet och goda resultat.

Skolan har ett gediget samarbete med det lokala näringslivet, och elever på skolan erbjuds flera externa utvecklingsmoment som draknäste och säljtillfällen.
Skolan lyckas år efter år med att leverera en mycket stor andel intygsberättigade UF-elever, som ror UF-året i hamn.
Skolan lever med fulla mått mätt upp till den rådande regionala andan."

5 personer med blommor

Årets UF-skola!
Sammy, Marina, Lisa och Anders mottog priset på UF-mässan på Elima i Jönköping.

två killar och en tjej i konfettiregn

Årets UF-företag 2022, vinst i SM och två EM-guld till NollDeponiUF!
Emil Falk, Selma Hästmark och Lucas Rundén och deras maskin som kan minska återvinningscentralernas deponi prisades två gånger om på EM i Ung Företagsamhet, Årets innovation och BNY Mellon Future First Award. Fantastiskt!

Tre ungdomar glada för pris framför vägg med reklamloggor
ljusblå marsipantårta med texten grattis noll-deponi UF
Presentation av ungdomar på scen

Hitta på sidan