GKCs ambassadörer

Våra elever är de som känner skolan bäst. GKCs ambassadörer träffar du bl. a. på gymnasieinformationer i åk 9 samt på vårt Öppet hus i november/december.

Ambassadörerna hjälper också till med informationsmaterial, bilder och representerar skolan vid olika externa besök.

Fråga gärna våra ambassadörer om hur det är att gå på GKC! Skicka ett mail till:

ambassador@gkc.se

Brunhårig tjej i svart GKC-kavaj

"För mig var varken valet av skola eller program självklart först, jag visste heller inte vad jag ville jobba med i framtiden. Jag tyckte om kemi och biologi men var rädd att Natur skulle vara för svårt.
Jag var på öppet hus på GKC och var då på naturprogrammet och gillade verkligen skolan och lärarna, därför valde jag GKC och natur. Jag är fortfarande osäker på vad jag vill göra efter gymnasiet men jag känner mig trygg eftersom jag valde naturprogrammet vilket har gett mig stora möjligheter på grund av att det är ett så brett program.
Tips jag har för er som ska söka till gymnasiet är att inte bara tänka på vilken linje ni vill gå utan också vilken skola, det är lika viktigt att trivas med den linje man går som skolan man går på."

- Ester

Mörkhårig tjej med glasögon

”Jag heter Hilda och går SA-programmet med inriktning samhäll. Jag valde just detta program då jag är intresserad av hur samhället fungerar, samtidigt som jag tycker att det är roligt att skriva och fördjupa mig inom olika samhällsrelaterade frågar.
Det är en bred linje som förmodligen kommer ge mig många möjligheter till vidare studier vilket underlättar då jag inte var helt säker på vilket yrke jag ville ägna mig åt efter gymnasiet.”

- Hilda

Kille i brunt hår med svart kavaj

"Jag valde att gå på GKC eftersom det var nära, och under tiden jag gått här har jag märkt kvalitén på utbildningen, men även den trevliga atmosfären och attityden.
Det känns som lärarna är här för att hjälpa dig och ge dig stöd. Teknik är trevligt, man lär sig mycket som man har praktisk användning av och man har mycket frihet i sina val.
Man kan lära sig programmera, modellera/designa, och om man har lite intresse för dessa grejer har man mycket praktisk använding i vardagen för dessa ting.
Ifall du söker TE på gymnasiet, går du inte fel med GKC.”

- Rasmus

Kille med keps

"Jag är en kille som gillar att prata med folk och lösa problem. Att lära sig bemöta olika typer av personligheter på bästa sätt och praktiskt lärande är mycket inspirerande. Det som uppskattas mycket är att man får mycket praktik och chanser till att skapa nya kontakter inom branscher som man annars inte skulle vända sig till.
Jag gillar även att man får välja lite som man vill till exempel när det kommer till praktiken.
På FS så är det mycket praktik som förbereder dig bra till arbetslivet.”

- Adam

Mörkhårig tjej i svart kavaj

"Ekonomiprogrammet är väldigt lärorikt på många olika sätt. Bland annat har jag lärt mig massvis om hur företag drivs och driver ett UF företag just nu som ger mig möjligheten att testa på verklig företagsamhet.
Min plan är att plugga vidare till jurist och ekonomiprogrammet har verkligen förberett mig för detta.
Jag går sista året på EK och jag är väldigt nöjd över mitt val.”

- Aisa

tjej och kile i svarta kavajer

Teknikprogrammet

- Alva och Rasmus

Mörk kille med glasögon i svart kavaj och slips

Naturvetenskapsprogrammet

- Eric

Mörk kille i svart kavaj

"Jag valde industriprogrammet eftersom jag vill jobba med häftiga maskiner och för att det är något jag anservara en framtid för mig. På min praktik kan jag lära mig mer om erkligheten inom näringslivet och mer om den industriella världen, samtidigt som jag gör det jag älskar.
Gör som jag välj industri och följ dina drömmar”

- Kasper

Rödhårig tjej i svart kavaj

Ekonomiprogrammet

- Lisa

Tjej i rosa huvudduk med kavaj

Naturvetenskapsprogrammet

- Massa

två glada tjejer i kavaj som gör high-five

Naturvetenskapsprogrammet

- Hanna och Ester

5 tjejer i svarta kavajer sittandes på en pall

GKC

- Hilda, Aisa, Lisa, Alva och Elna

Två tjejer vid bord

”Vi har valt att läsa Barn- och fritidsprogrammet för att vi vill jobba med människor.
Man får också mycket praktik (APL) under tiden man läser och det tycker vi verkar roligt.”

- Agnes och Samira

Hitta på sidan