GKCs ambassadörer

Våra elever är de som känner skolan bäst. GKCs ambassadörer träffar du bl. a. på gymnasieinformationer i åk 9 samt på vårt Öppet hus i november/december.

Ambassadörerna hjälper också till med informationsmaterial, bilder och representerar skolan vid olika externa besök.

Fråga gärna våra ambassadörer om hur det är att gå på GKC! Skicka ett mail till:

ambassador@gkc.se

Tjej med rosa huvudbonad och kavaj

”När jag skulle välja gymnasieprogram var jag intresserad av både naturvetenskap och samhällsvetenskap. Till slut beslutade jag mig för att gå på det naturvetenskapliga programmet (NA), eftersom det inkluderade ämnen som jag verkligen brann för, såsom biologi och kemi. Jag fann att majoriteten av eleverna på NA var mycket motiverade att studera, och det fanns en lagom stor grupp av oss. Detta gav oss möjlighet att få stöd från kompetenta lärare som verkligen förstod ämnena. Denna faktor har i hög grad bidragit till att jag har kunnat uppnå mina mål.
Jag är väldigt nöjd med mitt val av gymnasieprogram och skulle gärna råda dig att välja ett program som du är genuint intresserad av. Det bästa är att utgå från de ämnen du älskar mest, eftersom det kommer att hjälpa dig att fördjupa dina kunskaper och få en bättre förståelse för dem.”

- Massa NA21

Kille i kavaj vid maskin

"Jag valde industriprogrammet eftersom jag vill jobba med häftiga maskiner och för att det är något jag anservara en framtid för mig. På min praktik kan jag lära mig mer om erkligheten inom näringslivet och mer om den industriella världen, samtidigt som jag gör det jag älskar.
Gör som jag välj industri och följ dina drömmar”

- Kasper IN21

"Jag är en tjej som älskar att bemöta olika typer av människor och hjälpa de att uppfylla deras behov. Jag gillar att man genom försäljning och service får väldigt mycket erfarenhet av praktiskt lärande. Det uppskattas att man får väldigt mycket praktik där du lär dig att bemöta alla olika personligheter och även får en chans att skapa många olika kontakter som du kan ha användning av efter gymnasiet. Något jag värdesätter högt med FS-programmet är att man blir färdigutbildad för ett yrke direkt efter gymnasiet men även att det är ett högskoleförberedande program.”

- Nikki HA21

Mörkhårig tjej med glasögon

”Jag heter Hilda och går SA-programmet med inriktning samhäll. Jag valde just detta program då jag är intresserad av hur samhället fungerar, samtidigt som jag tycker att det är roligt att skriva och fördjupa mig inom olika samhällsrelaterade frågar.
Det är en bred linje som förmodligen kommer ge mig många möjligheter till vidare studier vilket underlättar då jag inte var helt säker på vilket yrke jag ville ägna mig åt efter gymnasiet.”

- Hilda

Kille i brunt hår med svart kavaj

"Jag valde att gå på GKC eftersom det var nära, och under tiden jag gått här har jag märkt kvalitén på utbildningen, men även den trevliga atmosfären och attityden.
Det känns som lärarna är här för att hjälpa dig och ge dig stöd. Teknik är trevligt, man lär sig mycket som man har praktisk användning av och man har mycket frihet i sina val.
Man kan lära sig programmera, modellera/designa, och om man har lite intresse för dessa grejer har man mycket praktisk använding i vardagen för dessa ting.
Ifall du söker TE på gymnasiet, går du inte fel med GKC.”

- Rasmus

Mörkhårig tjej i svart kavaj

"Ekonomiprogrammet är väldigt lärorikt på många olika sätt. Bland annat har jag lärt mig massvis om hur företag drivs och driver ett UF företag just nu som ger mig möjligheten att testa på verklig företagsamhet.
Min plan är att plugga vidare till jurist och ekonomiprogrammet har verkligen förberett mig för detta.
Jag går sista året på EK och jag är väldigt nöjd över mitt val.”

- Aisa

tjej och kile i svarta kavajer

Teknikprogrammet

- Alva och Rasmus

Vård- och omsorgsprogrammet

- Tilda VO22

Rödhårig tjej i svart kavaj

Ekonomiprogrammet

- Lisa

två glada tjejer i kavaj som gör high-five

Naturvetenskapsprogrammet

- Hanna och Ester

5 tjejer i svarta kavajer sittandes på en pall

GKC

- Hilda, Aisa, Lisa, Alva och Elna

Två tjejer vid bord

”Vi har valt att läsa Barn- och fritidsprogrammet för att vi vill jobba med människor.
Man får också mycket praktik (APL) under tiden man läser och det tycker vi verkar roligt.”

- Agnes och Samira

Hitta på sidan