Alumn GY

Här har vi några alumner som tidigare gått på GKC.

"Hejsan!
Mitt namn är Annie Bolmgren och 2020 tog jag studenten från Samhällsvetenskapsprogrammet på GKC. Det var ett brett program med engagerade lärare och jag uppskattade särskilt de språkliga ämnena. Kort efter studenten bestämde jag mig för att jag vill arbeta med ekonomi, så jag läste till Matte 3 (tips, lägg till det i din utbildning om du läser samhäll!).
Därefter flyttade jag till Lund och påbörjade en ekonomiutbildning som jag riktade in mot marknadsföring. Nyligen tog jag examen från min grundutbildning, och till hösten börjar jag en master på Ekonomihögskolan här i Lund inom strategisk ledning.
Att ha läst Samhällsvetenskapsprogrammet på GKC gav mig de baskunskaper som krävs för att klara en högskoleutbildning. Visserligen läste jag inte så mycket om just ekonomi på gymnasiet, men däremot fick jag lära mig att uttrycka mig i både tal och skrift vilket krävs för vidare studier.
Jag har också arbetat lite som ekonomijournalist, och har de duktiga lärarna på GKC att tacka för att jag kunde utveckla mitt skrivande under gymnasietiden!
Under studietiden i Lund har jag dessutom kunnat återvända till Gnosjö för att ta inspiration av och för att intervjua företagare när det har krävts för olika skoluppgifter, vilket varit en stor tillgång.

Mitt namn är Hugo Bolmgren och är bror till Annie.
Jag tog studenten 2022 från Samhällsvetenskapsprogrammet på GKC. Jag visste inte riktigt vad jag ville läsa vidare till, så därför valde jag ett brett program som ger mycket möjligheter och kan öppna många dörrar. Efter studenten valde jag att börja jobba och testade på både att arbeta på skola, kontor och lager i Gnosjö.
Efter det har jag läst två terminer och spelat fotboll på college i USA men har nu flyttat hem till Sverige igen och planerar nu för att snart börja plugga på universitet. Min tid på GKC var rolig och lärorik och jag fick ha många bra lärare under tiden.
Mina favoritämnen var samhällskunskap, psykologi och idrott där mina lärare gjorde intressanta och roliga lektioner."

Syskonen Annie och Hugo Bolmgren

"Jag tog studenten 2021 från teknikprogrammet med inriktning produktionsteknik. En stor anledning till att jag valde just teknik var att jag var intresserad av flygplan och letade därmed efter ett brett ämne som kunde ge mig djup förståelse för teknik och mekanik.
En av de bästa delarna med GKC var att det var en liten skola där lärarna hade både tid och möjlighet att hjälpa alla och att det blev en mer sammansvetsad klass.
Mina framtidsplaner just nu är att söka till Försvarsmaktens pilottest alternativt söka någon annan flygande och teknisk befattning i Försvarsmakten.
Efter studenten gjorde jag min värnplikt som flygmekaniker på stridsflyg i Ronneby vilket jag även nu tjänstgör som. En stor framgångsfaktor har varit den tekniska grundkompetensen som jag fick från GKC vilket har hjälpt mig att förstå utbildningen till mekaniker.

Håll ut med gymnasiet, ni kommer klara det!"

Kalle Nilsson

"Hej! Mitt namn är Ellen Jönsson och jag gick samhällsprogrammet på GKC! Jag valde SA för att jag ville bli lärare och för att jag alltid varit intresserad av samhällskunskap och människor. Efter studenten jobbade jag på en industri i Gnosjö kommun och efter 9 månader där så blev det dags för ett nytt äventyr. Sedan mars har jag jobbat som Au Pair i USA och har nu 3 månader kvar innan det är dags att återvända hem och nu ser jag framemot att börja plugga till grundskollärare.
Mitt tips till er blivande gymnasieelever är att våga, våga testa något nytt och gör det som du tycker är intressant och roligt.
Ni får inte heller missa chansen att åka på utbyten som GKC har, jag åkte till Italien 2019 och den resan har utvecklat mig som människa.
Nu, 1,5 år senare så är jag väldigt glad att jag valde GKC då skolan gav mig en bra grund att stå på inför arbetslivet och vänner för livet!"

Ellen Jönsson

"Idag bor jag i Gnosjö och driver mitt egna företag Brodertryck. Jag började från noll och sakta men säkert har jag byggt upp mitt företag på sidan av vanlig anställning. Det som började hemma i lägenheten är idag ett komplett tryckeri. Idag kör jag heltid på mitt egna och gör de jag brinner för.
Jag hamnade i Gnosjö tack vare GKC och Skidelit där jag kunde kombinera skidåkning med gymnasieutbildning.
Efter gymnasiet tog jag och gjorde lumpen i Boden. Efter färdig utbildning var alternativen många men de goda kontakterna gkc skapat under min utbildning gjorde att jag flyttade tillbaka."

Edvin Claesson

"Mitt namn är Viktor Abrahamsson och jag gick tre år på Teknikprogrammet med inriktning information- och medieteknik på GKC. Under utbildningen fick jag de baskunskaper som både gjorde studierna på högskolan enklare men även baskunskaper som krävs på mitt jobb varje dag.
Väldigt snabbt insåg jag att webbutveckling och programmering var det roligaste och mest intressanta kurserna för mig.
Idag jobbar jag som webbutvecklare på Toxic Interactive Solutions i Jönköping och får jobba med webbplatser för många företag runt om i Gnosjö-bygden varje dag."

Viktor Abrahamsson

Mörk ung kille i svart jumper och verktygsplatta bakom

"När Ahmad skulle välja program till gymnasiet var det viktigt för honom att hitta en utbildning där man fick jobba med händerna och hans förstaval blev då industriteknik. Det som han tyckte var roligt och spännande med tiden på gymnasiet var att man fick testa många olika praktiska moment som svarvning, fräsning, plåtbockning och svets. När Ahmad skulle göra praktik fanns det flera företag att välja på och han fick stor hjälp av lärarna på GKC att hitta APL-plats. Valet föll på Jansson Industri där han fick jobb efter studenten.
Ahmads tips till någon som ska välja utbildning är att kämpa för att få bra betyg så att man kan välja det program man själv tycker är roligt och vill gå. Även om gymnasietiden i början kan kännas svår när det är mycket nytt så ska man fortsätta kämpa för det kommer bli lättare ju längre in i utbildningen man kommer.
Ahmad kom till Sverige 2016 från Syrien och har fått lära sig ett helt nytt språk. Det har varit viktigt för honom att bli bra på svenska för att kunna klara övriga ämnen i skolan, han känner att han fick god hjälp av GKC för att klara sin svenska, matte och engelska."

Ahmad

"Hej på er!
Jag är väldigt nöjd med mina tre år på GKC, men också på samhällsvetenskapsprogrammet, inrikting beteendevetenskap.
Ett brett program med många valmöjligheter skulle jag säga. Favoritämnena var psykologi, spanska och min fotbollsinriktning. Välj de ämnen du brinner lite extra för så kommer skolan vara så mycket lättare och framförallt roligare. Nu är det några år sedan jag tog studenten.
Jag har hunnit prova på några olika yrken och har fått massa erfarenhet vilket är jättekul.
Jag har inte riktigt klurat ut än vad jag vill bli i framtiden, men eftersom jag gått samhällsvetenskapsprogrammet så har jag många alternativ och möjligheter.
Lycka till!"

Josefin Midholt

Hitta på sidan